fixat mina naglar :) hihi.

har fixa mina naglar... tog en pause o filade ner mina naglar, då de blev något av en fixerig. hahaha... höll inte på att fixa naglarna innan ja blev gravid, men när ja helt plötsligt spendrar så mycke tid hemma (isoffan :P) så började ja fixa naglarna. ett tag va de nästan allt ja gjorde liksom, så ja tog en pause. men har saknat de, haha, har ju inte så mycket att göra. de e ju kul att fixa me nått, o faktiskt vara lite kreativ oxå! hehe. ida testade ja nått nytt, ett lager av den ena o sen ett annat genomskinligare över de, blev ganska fint faktiskt :)

igår pratade ja på msn med sara, tjejen som ja kännt sen innan, som hittade min blogg :) o skrev till mej. vi prata typ sen kl 9, 10 nått till typ halv 1 hehe. fanns så mycket att säga o fråga! vi är lika långt gångna i våra graviditeter, ja e beräknad en dag före bara :D skit kul asså! hon har redan en jätte fin son på 10 månader. ska åka hem till henne o hälsa på på onsdag har vi bestämt :) ser verkligen fram emot de. se hur hennes mage ser ut, hehe kan jämföra våra magar :P hur hennes son e, o hur hon bor. ska bli så kul :) hon verkar ha de väldigt bra. hon är gift! (avudsjuk.. hehe) grattis!

nu ligger bäbisen o trycker på lungan igen :/ alltid samma sida oxå! jobbit jobbit, de både svider o gör ont.

på måndag ska vi gå på en visning av ett av dom två sjukhusen som har bb fölossnings avdelning. tror faktiskt att ja hellre vill föda på detta. de verkar väldigt bra, va ja hört.  plus att de andra sjukhuset tydligen bygger om, så de är ju klart lite sämre där just nu. får se så de inte råkar vara fullt eller så, då får de bli de andra. iaf ska vi kolla på förlossnings avdelningen, vi ska tillome få pröva lustgasen haha. de tycker ja e bra, för ja har aldrig fått lustgas inna. o har ingen aning hur ja kommer bli... ja tycker de känns bättre att veta de innan ja ligger där o har värkar, så kanske ja tycker de är obehagligt :/ min älskling ska följa me oxå :) bra att vi båda vet hur de är där, sen ska min mamma oxå va me på förlossningen. men de känns inte som hon behöver gå o kolla. hon har ju vart på en förlossnings avdelning innan, o allt känns ju inte lika nytt för henne som för oss. känns jätte bra att han följer me iaf :) känns som en trygghet. så ska han sova här på söndag , så åker vi tillsamman till sjukhuset på måndag, bättre så.
 o så e de ju jätte mysigt att sova ihop :D kommer sova så bra, gör alltid de när ja sover me han. de e fan skummt, ja har haft sömnproblem väldigt länge nu. men så fort han sover me mej, så e dom "magiskt" borta haha. ja kan helt plötsligt sova så bra. tror de är för att ja känner mej så trygg...

tror ja ska börja läsa den boken ja köpte igår :) ida.


v.33, o uppdatering från babycenter :)

Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

hmmm ja de har den ju inte gjort me mej, men ja är inte orolig en sek. den passar på att göra sina sista kullerbytter ;) ähh, snart nog vänder den sej, o de är ju inte så värst bekvämt efter att den fixerat sej heller, har ja förstått. folk säger att de känns lite som att gå omkring me en annanas mellan benen. haha. men de är lugnt, den vänder sej nog i tid.
 ja har en känsla att allt kommer gå bra.
o så ska man inte nojja upp sej i onödan! de gör inget bätte, oro får ju en bara att må dåligt, de känner ju den lilla av :/

2 kg, shit asså! inte konstigt att de ofta känns tungt. när den lägger sej uttryckt under huden på mej, så man ser dens lilla kropp där inne :) då ligger den ju me sin tyngd nästan bara på min hud... de kan kännas ansträngande. inte så konstigt, 2 kg! ja blir stolt när ja hör hur stor den blitt :D hihi.

mamma grupp/fika o sen fika igen :P haha.

va på min mamma grupp ida :) vi pratade om smärthantering. allt från andning o avslappnig, hur viktigt de e! till epidural (hur de nu stavas :P) vi prata även lite om vad som kan gå fel... o om kejsarsnitt  osv. vi var bara två, inklusive mej asså, dom andra kunde inte komma av olika anledningar. vi e.. hmmm... 6 st annars. men de va ju ganska bra på ett sätt, då ställde man mer frågor, o de vill man ju, när de är såna här saker särskilt. fast fan. dom andra fick ju inte höra ens, nu ska ja inte va ego för fan!
men de va mysigt att ja lärde känna den andra tjejen, hon är ett år yngre än mej faktiskt. o de visa sej att vi hade vissa saker gemensamt, privata saker. vi pratade mycker på vagnen hem, de va liksom såna saker som man kanske inte vill säga i gruppen... men de va trevligt att prata om våra "problem" när vi hade ungefär samma, skönt alltid när nån annan verkligen kan relatera. på riktigt liksom, inte bara säger a ja förstår... o jätte kul att bara prata lite mer, o lära känna varan. vi kommer ju att ses mycke fram över antagligen :)
efter att vi pratat o barnmorskan berättat massor, o vi frågat frågor o så där. så fikar vi sen, o pratar lite till, hehe.
 o nu ska ja fika lite mer! hehe. ska träffa lovisa nu o fika, cafe mio misstänker ja... mmm dom har goa grejer där! haha, ush kan hon inte ringa snart, börjar ju bli hungrig! hehe :P
o juste ja, ja köpte en bok. när ja va på min mamma grupp. just denna boken hade ja kollat på o tänkt köpa. så hade dom just den boken, några stycken, i pocket böcker. kosta bara 20 kr, då blev ja glad! hehe :)  



denna boken va de, haha.


v.32 plus 6

mikaela
De e så härligt, jag ja ligger och kikar på min mage och fantiserar vad den lille gör därinne när de känns som att hon möblerar om alla mina organ :) Jag räknar ner och längtar såå mycket! Tack för ditt svar. Ha en mega toppen dag//m

ja precis, hehe sitter jämt o undrar o tänker på vad den gör där inne. om den kanske suger på tummen? hihi. kanske tappa den tummen o de är därför de är såna "panikslagna" rörelser där inne ibland, haha. ibland känns de som den gör massa kullerbytter på rad, då undrar man ju om den tycker de är kul? hehe, vad skulle man inte göra för att veta vad den gör där inne! ja de där me att möblera om organen! haha, känner ja verkligen igen :/ de känns som dom knappt får plats längre. barnet har knuffat upp dom, o sen ligger den o sparkar på dom oxå. haha. men de värsta e när den sparkar neråt, typ på urinblåsan o annat... haha känns riktigt jobbit, man känner sej kissenödig, även om man kissat för 5 min sen. väldigt skumm känsla :/ men värst tycker ja de är när den lille/a lägger sej o trycker nått mot lungerna o revbenen, kan göra ont :/ ush ush. a gud ja, nerräkningen har börjat! de är inte långt kvar :D man längtar mer o mer för varje dag som går. börjar nästan bli outhärdligt! man vill bara känna sin lilla bäbis ligga på ens bröst. man villl bara ha den framför sej, o se den vackra lilla ansikte. vill inte vänta längre. vill ha min lilla älskling här nu :) men de måste man ju tyvärr :/...
tack sj! hihi, blir glad att du skriver :)

v.32 plus 5, tjocka bäbisar...

ja har pratat mycket om tjocka bäbisar dom sista dagarna, me olika personer. gjorde de ida oxå då ja träffa min  barndomskompis, ja kännt sen dagis :) alla vet ju, att tjocka bäbisar e gulligast! de e ju bara så, ju tjockare destå bättre :) hehe. sen ska man sjklart inte göra sina barn överviktiga, asså när dom kommit ur bäbis stadiet, o slutat amma osv. ja kommer inte ge mitt barn pizza för att göra den tjock haha. men då när dom e bäbisar. då, då är de så underbart att dom e knubbiga hihi. hoppas min bäbis får riktigt runda kinder, de så fint!
tror den får de :) både ja o pappa va tjocka bäbisar, hehe, o hade värsta kinderna.



skit kul! en tjej ja känt för flera år sen, hittade min blogg o skrev:

Hej julia kanske kommer du i håg mig men jag hitta dig på gravid.se i allafall de är sara i från guldheden med nathalie o louise o diana o therese o hela köret ser att du ska ha barn den 19 december jag ska ha 20 december kanske ses på bb jag ska föda på östra . men du får ha de så bra lycka till med förlossningen

kommer absolut ihåg! o hon lämnade sin mail, så ja kommer höra av mej. gud va kul att vi ska ha bäbis samtidigt! hoppas hon vill ses :)

ja kollade på en lägenhet.

ja va ida o kolla på en lägenhet, de är de ända erbjudandet ja fått (sen finns de en annan som ja va o prata me bostads bolaget om ida, hoppas dom erbjuder mej den!) men den ja kolla på är den  ända som e säker liksom. ush o fy! de är inte alls vad ja vill ha :( men har ju så bråttom, o sen har ja oxå skulder... så man kan ju inte vara "bortskämd" o förvänta sej den finaste lägenheten, i ens drömområde. tyvärr! men den här lägenheten... den är i de området, utav två, dom ända områden ja inte vill bo i. de kommmer ta mej en hel timma att åka hem till min mamma tex. en timma! tänk om bäbisen vaknar under den timman o vill amma, ska ja då sitta där på vagnen o amma!? eller gå av, mitt på vintern o sätta mej på hållplatsen!? såna tankar snurrar just nu. en timma är så lång tid, om man tänker på en bäbis sov o mat rytm, om man inte har tur då. o får en som sover jätte mycke :) ja hoppas kan man ju alltid :P iaf, den här lägenheten, den va ju inte i fin skick heller... får måla om o så. fan vill inte bo me så fula väggar, vill kunna ha de lite fint. sätta upp tavlor me min bäbis o min älskling tillsammans :) fina tavlor, på en oki väg. inte den fulaste vägen i historien :/ ja hittade till o me blod fläckar på väggen! ja e säker på att de va de som de va. inte stora fläckar, men de syntes på håll iaf!
sen finns de då den här andra lägenheten, i samma område tyvärr. men i ett "bättre" område, i de området, om man säger så. o med fina fräsha lägenheter! vill ju mycket hellre bo där, men dom ska kolla upp mej först, o sen så får vi se om dom vill ha mej. haha. fan ja hoppas!
men nu de sjuka! dom här finare lägenheterna då, ja hade en kompis vars mamma bodde där. ja följde me henne dit en gång. EN gång. men kommer ihåg än ida (då detta va kanske 3 år sen nästan) hur de såg ut, för ja tyckte de va en så fin lägenhet. ja drömmde att ja bodde just där, me mitt barn! vilken dröm, vilket sammanträffande ;) o ja berättade att ja drömmt detta för min mamma, då ja blev förvånad. undra liksom varför drömmer ja om den lägenheten, ja vill ju absolut inte bo i de området!? hehe ja ska ringa henne strax, säga kommmer du ihåg den drömmen ja hade om en lägenhet? den lägenheten ja hoppas på ligger i dom husen som den låg! a nu ska ja gå o ringa henne fan :)

ja är beräknad den 19 december :)

mikaela
Hejhej vad har du fått för förslossningsdatum? jag fick 25 dec :) så jag längtar, vilken fin mage du har, lycka till med bebis och med bloggen :)

tack så jätte mycket! :) ja är beräknad den 19 december. va kul, din bäbis i magen e bara 6 dagar äldre än min då! hihi  :P ja längtar oxå! shit va man längtar, sitter med alla fina saker ja köpt till bebisen, kollar på dom små kläderna, o längtar! kan sitta o kolla på mina ultaljuds bilder o fantisera om alla detaljer ja "tycker att ja ser" har den inte lite pappas nästa oxå kanske, öronen är hans iaf! o är de kanske min panna? har den inte en liten super söt tjockis mage, ja tycker de ser ut så  ;) fasten dom inte ska ha börjat lagra fett vid den veckan som bilderna togs. tycker ja de ser ut så iaf! hehe :)

v.32 plus 4.

nu när ja skrivit de förra inlägget om min syn på vårt materiella samhälle, så kanske de kan verka skummt att ja skriver om vad ja köpt o ska köpa. men, om man då läser vad ja köpt, o vad ja ska köpa, inser man att de är "nödvändiga" saker, för bebisen, o för mej. ( o sen skrev ja oxå i inlägget om pengar att ja älskar att shoppa, men köper smart, o saker ja behöver) vill bara skriva detta, så de inte ser ut som ja har fett mycke dubbelmoral.
nu när ja fått nära 100 läsare ida :) tack för att ni snubblat förbi, varenda en! förresten. 
kan passa på att säga en annan sak oxå, ja kan inte stava! ja vet, hoppas att ja inte blir tagen mindre på allvar för de :)

min lilla/e ligger så jobbit i magen! den har borrat in ett litet knä eller fot (eller armbåge, eller hand) under mitt högra revben. detta är inget nytt, den älskar att ligga så, tyvärr, för de gör ont! ja sitter här o masserar magen o försöker få den att flytta på sej. (de gör den oftast när man klappar magen) men den verkar sova som en stock, hehe. eller så vill den bara inte flytta på sej, hehe lika envis som mamma kanske, eller till o me lika envis som pappa! han e envis asså. hehe.  den kanske ligger där inne o tänker "nähädu! ja ligger bra så här! o flytta mej tänker ja inte." haha, vem vet ;)



min vackra älskling.
väldigt tydligt pappas öron! ;)

ja vill skriva ett inälgg om pengar...

ja tänker väldigt mycket på dom "viktiga frågorna" i livet nu när ja e gravid, på vad för värderingar ja vill föra vidare till mitt barn om dom frågorna. ja känner stark om de där me pengar, o hur vi människor i stort ser på rikedom. o våran strävan efter rikedom, o ofta makt...

pengar, rikedom-makt så har de vart i alla tider (efter att vi kom ut ur grottorna :P hehe) grunden till all ondska o förstörelse (o så har vi ju "religon" vid sidan av de, eller rättare sagt dom som andvänt sej av religon som en ursäkt att få makt o rikedom.) rikedom, o oftast kommer makt med de tvärr, är nått människan strävat efter sen vi började leva i samhällen. sen dess har människor dött för o pga av de. människor i mängder. folk lider i andra delar av världen, för att vi inte vill dela me oss av våran rikedom, som till mestadels vi stulit från dom ställen som har de dåligt. ja har vuxit upp med "ögon att se genom detta" att inte låta mej luras, o dras me. att veta att pengar är inte de viktigaste i livet! att pengar kan skapa mer problem än vad dom kan lösa. ja har fått dom här värderingarna genom min mamma, o min uppväxt. de är verkligen lärorikt, o bra, att växa upp "fattig" ja skulle inte ändra min uppväxt om ja kunde. visst, man hade ju velat kunnat resa, o unnat sej lite mer grejer, ja visst, ja är ingen ängel som kan stå emot 100% (ja älskar att shoppa tex,. men ja låter de inte ta över mina värderingar) vad ja menar att ja lärt mej är att se de stora hela, o att se sanningen! o att inte bli förför av tanken av de så lockande sättet att leva, i lyx. utan vara nöjd som fan när ja shoppat smat för under 1000 kr, o fått allt som ja faktiskt behöver. alla vill alltid ha mer, ja me fan, de e klart att ja skulle vilja ha pengar. men ja tycker inte att pengar e värt att offra nått för! att arbeta för mycket, o inte ha tid för sin familj, för att tjäna pengar. att arbeta på ett jobb man inte vill, för att man tjänar bättre, osv. de är inte värt att offra nått, varken av sej sej, eller sin familj (som många omedvetet gör.) för pengar. om man gör de har man fallit ditt, o kan inte se klart. se att strävan efter rikedom har tagit över.
bra citat; Vad en generation anser vara lyx, anser nästa vara nödvändighet!
folk hade de bra o var lyckliga innan oxå, innan man "ska åka på sol semester varje år, o köpa vinterjacka till barnen för flera tusen (bara för att få ett visst märke på) o alla ska ha den senaste o dyraste mobilen.. o så fortsätter de. så har de inte alltid vart! (inte för att dom var perfekta innan heller) o så är de ju inte heller för alla idag. de har de aldrig vart så för mej tex, o de är ja otroligt tacksam för. fasten man ibland känner som man "har missat" nått, har de i de stora gett mej nått så mycket mer o viktigare. ja ska föra vidare dessa värderingar till mitt barn. de lovar ja.

v.32 plus 3 igen :P

ush nu har ja lite ont i halsen igen! hoppas inte ja blir sjuk! igen :( vågar inte gå på stan imorn me lovisa, som vi skulle gjort. ja behöver verkligen ett par gravid jeans, räcker inte me mjukisar, leggins o strumpbyxer nu när de håller på att bli så kallt. de ska snart bli snö (!?) har dom sagt. plus, ja har två fina nya par stövlar som ja vill använda (blir ju bra till jeans) , fast fan! de blir nog bara de ena paret ja kan använda, för dom andra har nästan 10 cm klack. hehe, de blir nog inte så bra när man har ont pga foglossningen. me ja ska testa iaf ;) får se hur de går  (antagligen katastrof :P) hehehe... men ska iaf ner till affären här bredvid o köpa de ja lagt undan; varm o fin (med plats för magen) vinter kofta, mössa o matchande halsduk i fina ljusa färger. allt stickat i mjukagarn, mysigt mysigt! måste bara köpa ett par varma vantar, o ett par syggare handskar oxå.. men de får bli en annan dag. denna vintern ska ja va ordentligt varm iaf!
ja e ju mer rädd om min egen kropp nu när ja e gravid, mer än någonsin innan. o sen blir de ju långa promenader me den lille/a o då gäller de ju oxå att hålla sej ordentligt varm.

vill tacka för dom fina komentarer ja fått :)  blir jätte glad!

v.32 plus 3 köpt en super fin mobil att hänga över vaggan!

ida först hämtade ja mitt paket. försökte faktiskt gå den dan ja skrev att ja skulle de, men hittade inte till rätt affär. så ida fick mamma hjälpa mej hitta rätt, hehe. hon kan namnen på gatorna. de kan inte ja, tyvärr. kaninoverallen på kortet, o nalleskallran var där i :) hade helt glömmt att skallran va me. o ja va oxå osäker på va de va för overall hehe, men de va en kanin :D dom här grejerna fick man när man börja prenumerera på vi föräldrar, ja fick 6 månader med den tidningen, o då fick ja oxå dom här sakerna, som en present av min syster. i sommras förresten! till min födelsedag, den 25 juli. fan vilken tid de tog att få dom!


            
på vägen till äffären där vi skulle hämta paketet, gick vi in i en nyöppnad ekologisk barnäffar, o ja hittar den underbaraste mobil! (den på kortet) en stor fin, färgglad fjäril :) perfekt för att ha över vaggan, när den lilla tarsej en tupplur eller vilar lite :D den är i dom färgerna som en liten bäbis kan uppfatta oxå, de va precis de ja ville ha! när dom e så små kan dom nämligen inte uppfatta alla färger, utan bara grundfärgerna, har forskare kommit fram till. så den e perfekt som första mobil, stora ordentliga former oxå, tror de här blir jätte bra! o så "flyger" den så fint oxå, hehe, ja är så nöjd! fast egentligen hade ja inte tänkt att köpa nått nu, ja ska gå o handla me min kille denna månaden, o hade tänk köpa allt som e kvar då, så han oxå får välja saker... hehe men de gick inte att hålla sej.



nää men resten av gejerna ska vi köpa tillsammans, de ju inte bara mitt barn, hehe så de e ju inte bara ja som ska få allt de superroliga, som att shoppa bäbis saker tex ;)

besviken!

ja va på ett "minnes uppträdande" på världskultur museet, de var 10 år sen branden på hisingen. de skulle vara 0 till 100 liksom, blandade åldrar, va vi förstod de som... men när vi kom dit, visa de sej att de bara va tonåringar, fjortisar o skitungar. ursäkta mej, men e lite irriterad... o några i vår ålder, o några lite äldre. alltså bara ungdomar, o visa unga vuxna om man säger så :P. de behöver ju inte vara nått fel på detta, men grejen va den att alla gick omkring me värsta fientlig attityd, kolla snet på varann. de blev tillome bråk! shit asså, ja kände bara va gör JAG här. o sen kände ja mej så besviken, på allt folk. de här va arrangerat i minne av, o för att hylla dom som gick bort i branden. de va bra arrangerat, dom som jobbade där ska verkligen ha plus poäng, de va proffsigt gjort allt. o dom va bra när dom presenterade dom som uppträde osv (tyvärr va uppträdandena inte bra :/) men så kommer alla vi dit, o visa kommer me den jävla attityden, o vissa tillome viljan att bråka. va e de för respekt! vad e de för hänsyn till alla som gick bort, alla som känner nån som gick bort, o faktiskt va där för att hylla dom o visa sin respekt. eller vi andra som va där utan att känna nån, men ville hylla dom. ush så besviken ja blir!

lite blyg :/

ja är helt plötsligt lite blyg... har aldrig vart byg, no NO! är väl egentligen inte blyg nu heller, men lite lite, har ja blitt sen ja blev gravid! konstigt värre, hur de kan bli så. ja vet ju att sånt är vanligt. när man e gravid kan man helt plötsligt vara på ett helt annat sätt, en helt annan person när de gäller de ena o de andra. de är inget ovanligt, har läst mycket om detta, även pratat me andra som är gravida, om att man ändras på sättet att vara o tänka. men ja blir ändå förundrad över att de verkligen är så. när man märker en ändring, på sej sj! skummt. ja har ändrats på jätte många sätt iof, men alla sätt tycker ja bara e positivt, o liksom ser annledningen varför ja ändrats, me dom sakerna. men så är de de där me att ja blitt typ lite blyg, de tycker ja inte är positivt. tycker de är jobbit. o ja ser absolut ingen annledning till den ändringen. men de kommer att försvinna, de är min tröst. de har blitt bättre o bättre under tiden ja vart gravid, de va mer i början. o när alla hormoner o allt va de är, är ute ur min kropp. nej då kommer ja verkligen inte vara de! tro mej hehe..


förresten :P

se så fin lovisa va igår, vi fira att hon blitt stor flicka ;) hehe. grattis 18 år!






trött ida.

oj vilken seg dag. sitter här vid datan. o gäspar redan, kl 7... blir att sova tidigt ida :) men de a lite skönt e de oxå. e inte konstigt att ja är trött dock, ja somna typ 7 på morgonen, gick iof upp typ 4 ida eller nått. de e ju inte lite timmars sömn, men fan asså, känner mej helt slut ändå. fan nu gäspa ja igen! haha, ush huvudvärk oxå. bara för att ja la mej så sent. men de va absolut värt de, va ju me min älskling. vill ju ta vara på varje sekund vi har tillsammans. o den sista tiden vi har "själva" oxå, bara ja o han. inte för att de inte kommer bli änu mysigare sen me bebisen :) men som sagt, de e ju faktiskt den sista tiden vi har bara ja o han. visst kommer vi att va själva sen om ett tag, men man e ju inte bara "vi" längre ändå, även om man har barnvakt o är själva, så är man ju fortfarande mamma. man oroar sej o slutar inte tänka på sitt barn, måste vara beredd om-om (ta i trä!) nått skulle hända. va tillgänglig, alltid. så är de ju inte än :) man får njuta av den sista tiden, utan den konstanta ororn som kommer me föräldraskapet :P haha!

från de ena till de andra, pratar me en polare, vi kom in på svartsjuka. Svartsjuka är ett tillstånd av underlägsenhet.
känns som att citatet är typ halft, för de e så kort. men de är ju liksom inte så mycke mer än detta att säga. enkelt o bra. o så sant! ska inte säga att ja aldrig blir svartsjuk, (inte för att ja är svartsjuk av mej alls, men de händer ju ibland, inte ofta men ibland. o då kan de oxå bli ganska rejält tyvärr..) men ja tror de e just för att de är "svagt" liksom ja kan tycka att de är så gulligt att folk blir de, hehe. så länge de inte är sån galen överdriven svartsjuka, de är inte gulligt! men lite ibland tycker ja kan va gulligt haha. lite hälsosamt oxå, ja faktiskt, att vara svart sjuk, alltså menar ja oxå underlägsen, kan nog vara hälsosamt (igen, lite, ibland) för ett föhållande är ju ändå ett evigt upp o ner av alla känslomässigatillstånd, inklusive underlänsenhet från o till, från båda håll. av olika annledningar. de är helt omöjligt att man alltid behandlar varan helt som jämlikar.  tror JAG. på så många olika sätt, för män o kvinnor, men oxå på så många samma sätt. ja tror att svartsjuka e just en sån grej där man har väldigt lika villkor liksom. därför e de en typ nyttig underlägsenhet, ibland. hmmm svårt att förklara de ja vill komma fram till. vi alla e männskliga liksom, vi alla har svagheter. tror att de är bra att  "jämna ut de lite" o ja tror svartsjuka gör de ganska ofta, de är ofte den som är mer dominant, o annars visar sej stark, i förhållandet, som blir svartsjuk. ähh, fan vad ja fastnade på detta ämnet. orkar inte mer än så här, åter igen, Svartsjuka är ett tillstånd av underlägsenhet. de är sanningen. haha. nu ska ja sega mej några timmar till, klappa magen, o sen ska ja sova!
så trött ida!


v.32, o så fredag då...



ja får mail från babycenter (rekomenderas!) varje gång ja "byter vecka" vilket då är ida. nu börjar vecka 32, de här är en del av de som stod;
. Förmodligen ökar du nu i vikt med ungefär ett halvt kilo i veckan, och hälften av det är bebisen, som under de kommande sju veckorna kommer att lägga på sig en tredjedel till hälften av sin födelsevikt.
tyckte de va väldigt tufft att den ska öka en tredjedel, till hälften av vad den kommer väga när den föds. bara från o me nu!  shit va fantastiskt de är, de är gjort att funka så  bra i minsta detalj. älskar att ta reda på, o höra fakta om hur den växer o utvecklas där inne. de gör min dag. o förresten, igår hos barnmorskan. hon kollade efter att se om den lagt sej me huvet neråt, som den kan ha gjort nu, men de hade den inte. så sa hon att om vi inte känner huvet nästa gång, så tittar vi me ultraljud oxå. de är inget knas, inte farligt om den inte gjort de då heller. men man håller ju sån koll nu förtiden, på minsta lilla, de e allt. men iaf, ja dkulle ju vilja göra ett ultraljud till... hihi, är så underbart att få se den lilla leva sitt liv i min mage. se vad den gör, prcis just nu. så i smyg, a inte så i smyg nu när ja skriver de här hehe, så hoppas ja på ett till ultraljud :) o barnets pappa har tyvärr inte vart me på de tidigare ultraljuden :/ så de hade vart så kul om han oxå fick chansen att se den lille/lilla o vad den gör där inne liksom :) o sen! en annan grej, man skulle nog kunna få veta vilket kön det är då... fast... a de vill inte min älskling veta, o de känns ju skummt om ja ska veta de hela tiden, o vara tyst om de. nää, så ja har bestämt mej. att även om de blir ett till ultraljud, o dom kan säga könet. så vill ja inte heller veta. bara för din skull! ;)

har precis lagat mat, o sminkat mej på samma gång. bra förberedelse, göra flera saker samtidigt. hehe förberedande för att bli mamma :P men lite saninning e de ju, de där att man kommer behöva göra flera saker på samma gång iaf. o att träna sej på de, hur man nu gör haha... de kan ju inte vara fel!
nu ska ja hämta ett paket, om de går, har inte pengar förrens på måndag... men tror att de är för betalt eller vad man ska kalla de. :P de är en liten mys bäbis overall, kommer inte ihåg längre, hehe, om de va en björn, eller kanin. a nått gulligt. den e vit. har redan en jätte fin brunbjörns overall :) som ja älskar, den e helt underbart fin, kommer passa jätte bra på våran bäbis, då den kommer vara brunögd o mörkhårig (de e väl typ 3% chans att den skulle kunna blir ljus eller röd hårig, vi båda har de i släkten, men eftersom vi båda har mörkthår o bruna ögon så kan man ju gissa att den oxå får de!) o ja vet, för den har faktiskt hälsat på mej. i en dröm, en uppenbarelse, nått va de, men ja träffade den lilla som ligger i min mage! så vacker att de inte finns ord. o precis som mamma o pappa, hade den mörkthår o bruna ögon :) så ja vet, faktiskt. hihi.


tyckte de var ett bra citat ja hittade... lite bibliskt dock, men den har ju en poäng!

Kvinnan kom från mannens revben.
inte från fötterna för att bli trampad på.
Inte heller från huvudet, för att vara över mannen.
 utan från sidan för att vara jämnlik.
Under armen för att vara beskyddad,
brevid hjärtat för att vara älskad.

godnatt om de är nån där ute :)

v.31 plus 6

ja var hos barnmorskan ida. mätte magen, pecis på den mittersta kurvan, som vanligt :) hehe skryter om detta. får mej att må så bra, de betyder ju att bäbisen har tillräcklingt me plats, o växer som den ska. hjärtat slog precis som de skulle. den gillar inte riktigt när vi lyssnar på hjärtat, den gillar inte den där staven som man lyssnar me. man lägger som en gel på, o de kan tydligen kännas lite kallt o obehagligt för den. de har den visat. haha, förra gången vi lyssnade, då sparka den rakt påstaven, man hörde de tillome, hehe. de va som den försökte sparka bort den :) o ida vakna den till när vi lyssna o flytta runt sej, kanske flytta sej bort från den. hehe.
fick de bekräftat ida, de är foglossning ja har! ush, trodde att ja skulle slippa såna här besvär (av nån anledning) mamma tjatar jämt om att han inte alls hade foglossning eller nått liknande. de är väl därför ja fickförmej att ja oxå skulle slippa. men tyvärr! de gjorde ja inte, fick nr till nån sjukgymnast som specialliserar sej på bäcken besvär, dvs foglossning o liknande. så ska ringa dit imorn faktisk. o så e de dags för stöd bälte då oxå... haha, känner mej som stt handikapp. men  pluset är, att de verkar som man kan låna stödbälten genom denna sjukgymnasten typ. o att dom oxå mäter ut så att de sitter perfekt på en. de e ju positivt, funkar säkert mycket bättre om den e utmätt för just ditt mått.
detta va min dag, o mina tankar.
vill bara till lägga att ja saknar min älskade kille, längtar nått stört! skulle ses morn, ja hoppas de blir av... de har kommit upp lite saker för han. fan va ja hoppas de blir av. ja längtar efter han! så fruktansvärt mycke


RSS 2.0