mera underbara älsklingen!



posar, haha



gäääääääääääääääääääääspar

dagens outfit
 haha :P tror ja ska börja me de (skämt :P) lägga ut dagens outfit, fast me henne, moahaha.
hon ligger så gulligt. hihi.



ser väldigt bestämd ut! hon e en tuffing ;)


underbara!







deckad på bröstet, hennes favorit kudde :D


min älskling!








mina älsklingar!






hon är här! :D




inget namn är bestämt än... lägger upp bilder få hennne snart, o då är namnförslag välkomna!

hon kom  den 21 , kl 20:20
hon vägde  ca 3070g, o va 47 cm lång.

orkar inte mer!

ida när vi montera upp soffbordet visa de sej att skivan va skadad! o sen hade ja fått fel tv bänk, sängstommen fattades de muttrar till, som vi antagligen tappat ut själva. allt går så lågsamt, ja har varken körkort eller bil, så ja kan inte fixa nått själv i princip. o så måste ja ha bär hjälp till allt. ja e så rädd att inte hinna me allt. o sen fyller min älskling år imorn, hann inte köpa pressent ida som ja tänkt. fan fan fan! allt e bara förjävligt. nästan allt iaf.

nöjd som fan! :)

köpte den jätte fina spegeln, som ja veljat köpa ett bra tag nu. o så hade dom ett erbudande som gick ut ida, så den kostade halva priset från vad den annars gör. gött gött!



den e typ 70 bred, o 160 lång. ja ska ha den i mitt sovrum, ställde in den ida, de blev så fint :) fast den ska sättas upp oxå, de gjorde vi inte ida.

men vi gjorde massa grejer! (ja, mamma o pappa) dom hjälpte till massa ida, vi städa o diska, o torkade ur alla hyllor. o ja sortera massa påsar o en låda som vi körde ut ida, kändes bra :)
nu börjar de bli klart. nästa vecka e de klart i lägenheten, vilket e tur! ja e ju beräknad nästa vecka, fan man vet ju aldrig när den kommer.

profylax. o hysteriskt anfall..

ja har stressat för mycket på sista. alldeles för mycket. ja har vetat de, o typ samlat på mej stress av allt stressande. de blev för mycket igår. ja bröt ihop för en annan sak, sen blev ja hysterisk. men de va för alltihop, inte den saken just, utan all stress. att ja inte är klar me flytten. att ja har nått att göra varje dag, sover ofta 3, 4 timmar. men ändå räcker inte tiden till! alldeles för stressigt.
alla säger; i slutet går tiden jätte långsamt o man bara väntar o väntar. de är inte så för mej! nu e de helt plötsligt 6 dagar till bf. så inom 3 veckor iaf... de känns som dagarna flyger förbi snabbare än någonsin.
ja vill oxå ha den tiden, då man bara väntar, sitter o förbereder sej i tanken, o bara tar de lungt o tar hand om sej själv.
men ja hinner inte liksom.

så ja bröt ihop, för dom här annledninarna mest, de gick från att ja grät, till att ja blev hysterisk o fick nått liknande panikångest  attack. ja skakade, kunde inte andas, o grät hysteriskt. fick massa väkar pga av de.. men dom slutatde när ja lugnat ner mej.
men, en sak är positiv, eller tre saker. ja fick ju ut mycket stress, frustration, o rädsla genom att verkligen GRÅTA ut. oxå, så fick vi se hur min älskling reagerade i den situationen. som på ett sätt kan påmina mycket om förlossningen. kan påmina, hoppas ju på en positiv förlossning. men tex, OM ja skulle bli hysterisk, eller bara de me att inte andas ordentligt, så vet ja nu ( fast ja trode ju de innan oxå! ) att han verkligen kan hantera det, han lyckades lugna ner mej. han va jätte bra stöd, o så himla duktig! han var underbar. verkligen!
han använde faktiskt tekniker som vi lärt oss på profylaxen, o dom hjälpte mej. de gjorde dom verkligen. så att ja märker att dom funkar när de är en sån situation, är ju väldigt lugnande. nu när ja tänker efter på igår,
att han fick mej att göra de han sa, lugna ner mej o andas osv, på olika sätt, fasten ja va nästan okontaktbar, de känns som lite generalrepetion :P haha. om de kommer behövas sen.

sen va vi iväg på profylaxkurs ida, sista. o ja kände att de va bra, precis som gången innan. de va riktigt mysigt, ja o min älskling hade de så bra ida :) de blir alltid så, "extra" bra när nått så intensivt som de som hände igår hänt. då blir man änu närmre liksom. :D vi hade de jätte mysig.


v. 39. en vecka till bf, ida!

En genomsnittlig bebis är lite över 50 sm lång och väger strax under 3,5 kg när den föds, men det är också vanligt och helt normalt att bebisen väger allt mellan 2,5 och 4 kg.

Bara 5% av alla barn föds på sitt beräknade förlossningsdatum och man väntar i allmänhet minst två veckor innan man bedömer dig som överburen.


från babycenter

de stod inte så mycket om barnets utveckling, för den e ju klar ;) men de stod även;

På film börjar förlossningen typiskt med att vattnet går - mitt i en folksamling, såklart - och fortsätter med ögonblickliga sammandragningar. Om du gått och oroat dig att detta kommer att hända dig, kan du med all sannolikhet sluta. Fosterhinnorna brister i mindre än 15 % av fallen och även om det sker så brukar bebisens huvud fungera som propp (däremot kan du märka, att det läcker om du ligger ner). Det bästa är att du tar det lugnt om det sker - det kan ta timmar innan värkarna börjar - och ringer BVC eller din läkare. Din kropp kommer att fortsätta producera fostervatten tills bebisen är född, så du kanske får rådet att stanna hemma tills värkarna har satt igång, eller eventuellt igångsättning.

men de visste ja ju :) 

fick en fråga:
hur länge har du och din kille varit tillsammans :)?

ja o min älskling har träffats från o till, i 3, nästan 4 år. vi träffades när ja va 15 :) o han va 19. han e min första kärlek!
de ja menar me från o till, är alltså att vi inte vart tillsammans hela tiden. vi har båda väldigt häftigt humör! hehe. båda har starka temperament, o viljor. o de har ibland gjort att vi vart ifrån varan ett tag, några gånger.

men ja har alltid vetat, att de är just han. varesej vi just då vart me varan, eller inte, att han är mitt livs kärlek.
 min ända kärlek, förutom mina kommande barn då! mina största kärlekar :D hihi
  
här är ett kort från när ja va 15, o vi vart tillsammans i ett halv år eller nått.

hahaha, ja du... vi är så små o gulliga allihopa! haha.

de är ja som har typ oranget hår (misslyckat försök att bli ljushårig :/) längst till höger. o så är de min älskling som röker vattenpipan, o typ blir "kramad" av hans polare haha. har aldrig tänkt på de innan!

ett kort

när ja stod o gjorde gröt häromdan, haha.



massa flyttlådor o kassar me saker i, håller ju på o ska flytta. så de är massa stök ( de är de annars oxå, hehe, men nu e de extra stökigt!)

sorg

ja vill ha min älskling bredvid mej, o hålla om mej o magen.
men de går inte.
gud ja hoppas vi ses imorn.

ja vill inte sova utan honom. vill inte.
ja vill ha min älskling här.

v. 38 (plus 2 ida)

Vid 39 veckor väger de flesta bebisar 3- 3,2 kg, men fortsätter bygga upp underhudsfett som kommer att hjälpa dem hålla värmen efter födelsen. Alla inre organ finns på plats och är färdigutvecklade, men lungorna tar längst tid att mogna helt. (Det kan till och med ta några timmar innan din bebis andningsrytm stabiliserats efter förlossningen.)

från babycenter

de stod inte mycket denna veckan... men de är ju för att den e klar ;) så den håller ju bara på att tjocka på sej nu, tills den kommer ut :D

I'm back!

tyvärr har ja inte gjort nått så spännande som att föda... ledsen tjejer ;) 
ja har bara vart super trött, o super hjärndöd. haha. har oxå vart mycket me min älskling, så då blir de nästan ingen data (som de alltid blir annars) o ja börjar verkligen känna mej "som i en bubbla" nu, när de närmar sej. har hört om att de brukar bli så... men de är väldigt skummt. o sen är de så mycket som måste göras klar, me lägenheten o så, ush lite panik för de har ja...

men ja har iaf köpt de sista bebis kläderna nu! så de är klart  :)
nu är de bara att fixa klart lägenheten, o storhandla mat. men stressande att de inte är gjort... även om ja håller på så fort ja kan.
ja e faktiskt stört trött! känner inte igen mej sj. fast ja va väldigt trött i början av graviditeten oxå. men nu e de på ett annat sätt.

ja har dock gjort allt detta dom senaste dagarna (fasten ja e super trött! o egentligen inte orkat):
ja handlade bäbis kläder
, allt ja skrev på listan.
ja va på profylax kurs me min älskling, de va från 10 på morgonen, till kl 4! ush, men de va jätte bra ändå, men trött blev man. men de va bra upplagt, me en timmas lunch i mitten, i fika på båda "passen" så man orkar ju mycket mer då. vi ska dit igen denna lördan som kommer (den 13onde)
sen va ja ida o köpte micro o dammsugare, o ställde in de i lägenheten. då passa vi oxå på att sätta upp gardiner.

ja kom på att ja totalt glömtbort att fixa t.n.s, gud va besviken ja blev på mej själv när ja kom på att ja glömt! ush! men de gör ju inget bättre av att ja sitter o e arg på mej själv, o jobbar ner mej. men hur fan kan ja bara glömma en sån sak!? ska försöka fixa de, om ja hinner... ja vill verkligen ha t.n.s under värkarna. o ja vill hinna vänja mej vid t.n.s inna, för de ska ha mycket större verkan om man testat några gången innan, o vant sej. o ja vet inte om dom har de på förlossnings avdelningarna ens... o ja vill ändå vara hemma så länge de går, o vill kunna använda de hemma. fy fan! hur kan ja glömma nått så viktigt!


RSS 2.0