v. 36 :)

Bebisen lägger fortfarande på sig - ungefär 28 gram om dagen. Den väger kring 2,7 kg och är ungefär 45 cm lång.

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (Mellan 37 och 42 veckor räknas graviditeten som fullgången - innan 37 veckor anses bebisen underburen och efter 42 veckor överburen.)

(babycenter)


Kommentarer
Postat av: Erika

Ja absolut får man ha mål, det är alltid bra att ha. Det folk däremot har för ofta är en hel bild av hur det ska gå och exakt så ska det gå, för mig och för många andra går det inte som man hade tänkt sig. Min förlossning gick över förväntan bra. Jag hade tänkt att vattnet skulle gå och sen skulle jag fått åka in och vänta där fett länge och sova där och sen skulle jag få krysta i två timmar och spricka upp massa. Trodde också att jag skulle bli hysterisk och arg och helt uppe i varv. Plus att jag hade skrivit i mitt förlossningsbrev att jag ville ha epidural och jag såg framemot lustgasen. Gick ju helt annorlunda, började med värkar och när jag kom in på förlossningen tog det bara 3 timmar. Ville absolut inte ha lustgas. Var helt totalt lugn och ville ha tyst omkring mig, pratade nästan inget alls och bad alla att vara tysta fast snällt, inte arg alls. Jag garvade mellan krystvärkarna. Valde i sista sekund att inte ta epidural och ja, allt gick helt tvärtemot. :) Men till det bättre faktiskt. Skulle inte gått lika bra med smärtlindring, jag litade på min kropp helt odrogad och som den var. Kände mig som ett med kroppen på något underligt vis och efteråt låg jag helt naken där och ammade medan dom höll på att sy mellan bena på mig så kom det in en manlig barnmorska men jag bara låg där naken, skämdes inte alls för det kändes så naturligt haha. Lite hippie. :)



Ojdå! Inställd, vad konstigt... :S Men läs på på internet lite hur du gör eller fråga din barnmorska för det är inte alls svårt. Jag gick en gång på en kurs där de inte sa ordentligt utan mer bara gick igenom grunderna men det gick jättebra för mig ändå.



Haha ja, jag var också helt besatt i förlossningsberättelser när jag var gravid, pluggade in i minsta detalj allt och läste förlossningsberättelser dagligen haha.



Åh ja men det fick jag med! :) Hur ser din bebis ut? Haha, helt nyfiken. Allt stämde in, han hade svart hår nästan och såg ut som jag hade tänkt. :) Lite ballt, sedan kände jag på mig innan när förlossningen skulle börja. Fick världens magkänsla inne på toaletten (Hahahaha det låter skumt men jag gjorde inge sånt) och började grina glädjetårar och fattade att jag skulle föda barn, sen några timmar senare började mina värkar. :)



Spännande spännande spännande, kanske inte alls är en tjej så blir alla förvånade haha. :)



Jahaja, då stämde det ju. :) Aurora är jättefint! Tyåiskt sånt där namn man skulle vilja ha själv haha.



Jag såg direkt att det var en liten Grim, frågade min dåvarande sambo om han tyckte detsamma och det gjorde han. :) Man ser nog ganska direkt faktiskt, hört många såna berättelser.



Hahaha ja men precis, man blir skum. Jag sa nog sånt där i graviditeten också sa typ "Inte äta godis innan maten" och sånt till Johan. :) Du kommer säkert bli sån där elitmamma som bakar och hela köret sen haha. Man lär sig ju. :) Jag lärde mig inte laga mat förrän jag hade Grim och nu lagar jag faktiskt god mat till och med. :)



Ojdå, vad jobbigt. Hoppas det lugnar ner sig snart då, skönt att flytta ändå. :) Men mig är det alldeles prima, har dock sömnsvårigheter också haha så jag tar insomningstabletter. Förstår inte varför jag fått det helt plötsligt, aldrig haft så. Men i det stora hela är det bra haha. :)



Kram

2008-11-23 @ 19:20:45
URL: http://theerika.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0